KMO-groeisubsidie: een expert,
intern of extern, helpt u bij uw groei (max €25.000)

Wil u een transformatie-, innovatie- of internationaliseringstraject uitstippelen voor uw bedrijf? Op dit kantelmoment is expert-advies om uw groeistrategie uit te tekenen zeer welkom. Met de kmo-groeisubsidie van VLAIO (tot €25.000) kunt u een expert inschakelen, ofwel als extra werknemer in uw eigen bedrijf, of als externe adviseur.

KMO-groeisubsidies: kort samengevat

Wat?

Een subsidie om een strategisch profiel aan te werven of één of meerdere externe dienstverleners in te schakelen

Door wie?

VLAIO

Voor wie?

Kleine en middelgrote ondernemingen of vrije beroepen

Voorwaarde?

Uw bedrijf wil verder groeien door transformatie, innovatie en internationalisatie

Subsidie?

50% van de kosten voor advies van één of meerdere externe dienstverleners, met een maximum van €25.000 – 50% van de loonkosten bij de aanwerving van een intern strategisch profiel

KMO-GROEISUBSIDIE: de achtergrond

Met de KMO-groeisubsidie wil de Vlaamse overheid ondernemingen ondersteunen die een groeitraject willen realiseren, waarbij de focus ligt op innoveren, transformeren of internationaliseren. De subsidie moet hen in staat stellen om een externe expert in te schakelen, of een strategische medewerker in dienst te nemen.

De aanvraag voor de KMO-groeisubsidie moet aantonen dat de KMO het groeitraject succesvol zal kunnen uitwerken dankzij de expertise van de externe consultant of de strategische medewerker.

Het bedrag van de subsidie kan oplopen tot 50% van de totale kosten met een maximum van 25.000 euro. Of het nu gaat om externe expertise (consultant of kennisbureau) of interne versterking (het aanwerven van een nieuwe werknemer).

Subsidiebureau.be kan u van A tot Z helpen bij het opstellen van uw aanvraag voor een KMO-groeisubsidie. Hiervoor wordt een vaste bijdrage gevraagd plus een variabele vergoeding op no-cure, no-pay basis.

Optie 1:
externe strategische consultancy

U doet beroep op een (externe) consultant om uw bedrijf te adviseren bij uw groeitraject, waarvoor u uw bedrijf fundamenteel en strategisch moet heroriënteren zodat het klaar is voor de uitdagingen van de toekomst.

Optie 2:
aanwerving van een medewerker

U kan er echter ook voor kezen om een nieuwe strategische medewerker aan te werven op uw payroll die dan het groeitraject in uw onderneming in goede banen moet leiden.

Hoe Subsidiebureau.be u helpen kan bij het aanvragen van een KMO-groeisubsidie

Het indienen van een KMO-groeisubsidie voor innovatieve ondernemingen is niet eenvoudig. Maar Subsidiebureau.be kan u daarbij helpen, met onze jarenlange ervaring in het opstellen van subsidieaanvragen voor innovatieve trajecten. Wij schrijven uw dossier van A tot Z. Zo verhoogt u de kansen op succes voor uw aanvraag van een KMO-groeisubsidie.

Inside advies van Subsidiebureau.be:

Het indienen van een dossier voor de KMO-groeisubsidie is tamelijk omslachtig. Subsidiebureau.be kan u daarbij helpen, of samen met u uitzoeken of u misschien in aanmerking komt voor een andere aantrekkelijke subsidie zoals Strategische Transformatiesteun, ESF-subsidies of Ontwikkelingsprojecten.

Pluspunten van een KMO-groeisubsidie

Voor alle ondernemingen, uit alle sectoren, groot of klein!

Slechts 50% eigen inbreng vereist

Strategische steun versterkt uw bedrijf

Snelle beslissing over toekenning