Horizon 2020:
€50.000 tot €2.500.000 voor internationale uitbreiding

Wil u ook buiten België uitbreiden? In het Horizon 2020 programma bestaat een instrument voor KMO, waarbij innovatieve startups die hun markt willen uitbreiden hiervoor een subsidie kunnen ontvangen tussen de €500.000 en €2.500.000. En voor deze Europese subsidies is er slechts 30% eigen inbreng vereist.

Contacteer ons om samen met u te onderzoeken of u in aanmerking komt voor deze subsidies. Wij schrijven uw Horizon 2020 subsidieaanvraag van A tot Z.

Horizon 2020 SME INSTRUMENT: kort samengevat

Wat?

Subsidies voor onderzoek en ontwikkeling

Door wie?

Europees Horizon 2020 programma

Voor wie?

Alle KMO-ondernemingen in de EU

Voorwaarde?

Bedrijven die al over een innovatieve oplossing beschikken en die willen uitbreiden

Subsidie?

Van €50.000 tot €2.500.000

HORIZON 2020 SME INSTRUMENT: achtergrond

Horizon 2020, het Europese subsidieprogramma voor onderzoek en ontwikkeling, heeft een totaal budget van 70 miljard euro. Alle ondernemingen in de EU komen in aanmerking voor het programma, mits zij aan de voorwaarden voldoen.

Binnen Horizon 2020 bestaat er het SME Instrument, een speciale hefboom voor Kleine en Middelgrote Ondernemingen, die al over een innovatieve oplossing beschikken, maar die willen uitbreiden. Dat kan zijn door verder te innoveren, nieuwe markten aan te boren, enz. De nadruk moet wel liggen op gebieden zoals milieu, gezondheid en veiligheid.

Per jaar zijn er meerdere oproepen en deadlines, voor verschillende sectoren. Subsidiebureau.be helpt u om uw Horizon 2020 SME subsidieaanvraag op te stellen, van A tot Z. Hiervoor betaalt u een op voorhand bepaalde vaste vergoeding, plus een variabele vergoeding op no-cure, no-pay basis. Zo delen wij het risico met u: door het hoge aantal aanvragen voor een Horizon 2020 SME subsidie, is de kans op slagen immers veel lager dan bij Vlaamse subsidies zoals ESF en VLAIO.

U hebt nog geen Vlaamse subsidies aangevraagd tot nu? Doe het meteen en begin bijvoorbeeld met een ontwikkelingsproject subsidie voor KMO’s.

De procedure voor een Horizon 2020
SME Instrument subsidie in een notedop

Deze procedure bevat 2 Fases. U bent echter niet verplicht om te starten met Fase 1, u kunt rechtstreeks een aanvraag indienen voor Fase 2.

Fase 1: Haalbaarheidsstudie

In uw haalbaarheidsstudie onderzoekt u of uw innovatieproject technisch en economisch haalbaar is.

Fase 2: R&D en prototype /demonstratie

U maakt uw product, innovatie of dienst gereed voor marktintroductie. Dat kan zijn door door ontwikkeling, testen, ontwikkeling van een proeflijn en opschaling, maar ook het uitbreiden van uw markt naar Europese landen of andere continenten behoort tot de mogelijkheid.
U ontvangt hiervoor een subsidie tussen €500.000 en €2.500.000; het bedrag moet wel overeenkomen met maximaal 70% van het totale investeringsbudget van uw bedrijf. Het project mag 12 tot 24 maanden duren.

Hoe Subsidiebureau u helpen kan bij uw Horizon 2020 SME-INSTRUMENT

Subsidiebureau.be heeft jarenlange ervaring met Horizon 2020 subsidies voor KMO via het SME Instrument. Wij schrijven samen met u uw dossier van A tot Z, zowel voor fase 1 als fase 2. Zo verhoogt u de slaagkansen voor uw Horizon 2020 SME INSTRUMENT aanvraag.

Inside subsidie advies van Subsidiebureau.be

Deze subsidie is uitstekend geschikt als aanvulling op Vlaamse subsidies zoals voor ontwikkelings-en onderzoeksprojecten.

De pluspunten van een horizon 2020 sme instrument

Voor alle sectoren

Slechts 30% eigen inbreng vereist

Kan een aanvulling zijn op Vlaamse subsidies

Europees budget van 70 miljard euro